Omgeving en activiteiten

De omgeving

Ons huis ligt in het plaatsje Molina. Dit authentieke Italiaanse dorpje biedt verrassende voorzieningen op loopafstand. Er zijn drie restaurants en een bar (heeft ook Italiaans ijs) en er is een kleine supermarkt/ alimentari die ‘s-morgens lekkere verse broodjes heeft.
Vanuit het huis loopt u de berghelling op naar de weg. Die steekt u over en de karakteristieke trap, die door de inwoners ook als weg bereden wordt, brengt u naar het centrale pleintje in Molina. Aan dit pleintje bevinden zich de kerk, de kleine alimentari en twee restaurantjes.

De fascinerende, bergachtige omgeving nodigt uit tot wandelingen en trektochten. La Strade Regio is een oude verbinding van Como met Bellagio en dit in ere herstelde wandelpad, loopt direct langs Casa Tulipano. Bijzonder uitnodigend is ook het mooi gelegen Torno met haventje en goede restaurants. Met de auto rijdt u in ca. 15 minuten naar Como. Como biedt volop gelegenheid om heerlijk te winkelen en langs het meer te slenteren. Natuurlijk is er hier een uitgebreid cultuuraanbod met vele restaurants en bars.

Het Comomeer staat bekend om zijn vele villa’s. Een tocht langs deze villa’s met de auto, of, nog mooier, met de boot, geeft een blik op het rijke verleden van dit meer.

De wereldstad Milaan ligt 40 kilometer ten zuiden van het Comomeer. U kunt hier uiteraard met de auto naartoe maar ook de stoptrein vanuit Como Lago Nord, brengt u met een uur naar station Milano Nord. Daar vandaan wandelt u zo het prachtige centrum van Milaan in.

Activiteiten

In deze prachtige omgeving kunt u volop genieten van de bezienswaardigheden, het ruime activiteitenaanbod en uiteraard van het heerlijke Italiaanse eten.

Vanuit Casa Tulipano kunt u wandelen naar onder meer Riva Molina (aan het meer) of Torno met zijn pittoreske haventje. Voor wie een pittige beklimming niet schuwt is ook een wandeling naar het hooggelegen Brunate een echte aanrader. Uw inzet wordt beloond met een grandioos uitzicht over Como en de wijde omgeving.

Vanzelfsprekend is het zeer aantrekkelijk om het meer op te gaan en lekker te gaan varen. Er is een reguliere bootdienst die u naar de verschillende plaatsen aan het meer brengt en u kunt natuurlijk ook zelf een boot huren. U kunt met de boot de verschillende plaatsen aan het Comomeer bezoeken of gewoon lekker ontspannen genieten op het water.

Er is ontzettende veel te doen in de omgeving. Winkelen in Como of Milaan, vliegen boven het Comomeer, te veel om op te noemen. Hieronder ziet u interessante websiteadressen waar u veel informatie kunt vinden over activiteiten in de omgeving. Er is ook informatie in de vakantiewoning aanwezig in de vorm van brochures en folders.
• Toeristeninformatie – https://www.lakecomotourism.it
• Bootdiensten over het Comomeer en de treintijden van Como Lago Nord naar Milano Nord – www.navigazionelaghi.it
• Watersportmogelijkheden – https://waterexperiencecenter.it
• Beachclub met huurmogelijkheden van een ligbed – http://lidodifaggeto.com
• Boot huren – www.mostes-faggeto.com
• Kabelbaan tussen Brunate en Como – www.funicolarecomo.it
• Vliegtuig boven het Comomeer – https://aeroclubcomo.com
• Wandelroutes en excursies met gidsen link naar PDF Op pad Comomeer- http://www.triangololariano.it/it/itinerari.aspx
• Historische informatie – www.archeologicacomo.org
• Informatie over Bellagio – www.bellagiolakecomo.com
Ter inspiratie kunt u kijken naar Lago di Beau, die vlakbij ons huis is opgenomen. link naar PDF Lago di Beau-